Bingo

Menu:

Variantbingo

Variantbingo är väldigt likt klassiskt bingo och spelas även det på flertal ställen över Sverige och även vissa ställen i USA och Storbritannien där det kallas för bland annat "Combination Bingo". I denna variant finns det fler vinstchanser där priserna ibland ökar för varje runda som spelas.

Variant Bingo Regler

Variantbingo spelas på samma sätt som klassisk bingo, där deltagande spelare får en bricka med 5 lodräta och 5 vågräta rader med 25 olika nummer som har siffror mellan 1 och 75. Till skillnad från klassisk bingo så används samma bricka till hela 5 omgångar men det gäller fortfarande att få antingen vågräta, lodrätta eller vertikala rader och man kan med lite tur vinna upp till 5 gånger i rad. Första rundan påbörjas och pågår tills en spelare prickat in en bingo-rad och utropar "Bingo!", när den andra rundan påbörjar måste nästa spelare pricka in 2 bingo-rader för att vinna, på den tredje rundan 3 bingo-rader och så vidare tills någon har fyllt hela brickan på femte rundan.

Sammanfattning

Variantbingo är en utveckling från klassisk bingo och inte mycket mer komplicerat, det fungerar lika bra som klassisk bingo som ett socialt spel och kanske även mera så när vinstchanserna och spänningen ökar för varje runda. Variantbingo är inte mycket svårare eller annorlunda än klassisk bingo, men trots att den praktiska skillnaden är liten så känns det ändå väldigt annorlunda. Det känns annorlunda just för att man spelar på samma bricka genom alla rundorna och är då beroende av vilka siffror man prickade in förra rundan, det kan med andra ord bli antingen lättare eller svårare att vinna för varje ny runda. Detta är ett spel som nog attraherar erfarna spelare mer än nybörjare, men det är inte för svårt för en nybörjare att snabbt ta upp och lära sig för att glatt kunna utropa Bingo!