Menu:

Klassisk Bingo

I Skandinavien spelar vi främst den klassiska bingon, det är även den som finns på vår TV-ruta i programserien Bingolotto där vinnarna utropar "Bingo!". Det är denna variant som har spelats ända sedan 1960-talet då den endast fanns i små lokaler oftast tillhörande olika idrottsföreningar som ville samla ihop pengar till klubbkassan. Det finns än idag kvar på grund av sina enkla regler och spänningen att se om man blir den första att ställa sig upp och skrika "Bingo!"

Regler

I den klassiska bingon får alla deltagande spelare får en bricka som har totalt 5 lodrätta och 5 vågräta rader där det finns 25 olika nummer tilldelade en siffra mellan 1 och 75. 'Huset' ropar upp slumpmässigt utvalda siffror och deltagarna får varje gång dem har siffran som utropas kryssa i den på sin bricka. Spelet pågår ända tills en spelare har markerat en rad bestående utav fem rutor placerade vågrätt, lodrätt eller diagonalt och utropat Bingo! Klassiska bingon heter även "75-nummers Bingo" och i vissa varianter spelas den tills ett visst antal spelare fått bingo eller tills huset fått bingo på sin bricka.

Sammanfattning

Klassisk bingo är ett perfekt socialt spel, man samlas ofta i grupper antingen i lokaler, framför tv-rutan eller online. Man får känslan av spänning när man ser och hör andra få bingo, raderna bildas och förväntningarna ökar när man är nära att själv få in en rad. När man väl träffat en rad så känns vinsten ännu mer belönande, istället för att det känns som man haft turen att träffa en enda siffra som på roulett så har man arbetat fram den vinnande raden. Det finns en anledning att klassiska bingon fortfarande är så populär, klassiska bingon fungerar för både nybörjare som erfarna och är perfekt tidsfördriv som kan leda till både små och stora vinster.