bingo

Menu:

Bil Bingo

Nuförtiden ska allting ha en drive-in-, biografer, restauranger och till och med Bingo! Men 'Bil Bingo' ska inte förknippas med reseleken som även kallas 'bil bingo' där man med brickor kryssar i olika objekt eller djur som man ser på sin resa för att sysselsätta sig. Bil Bingo spelas som självfallet från bilen och är en samlingsplats för allt från den ensamma som söker en helkväll med vinstchanser, det äldre paret som vill få in lite extra pengar i kassan eller hela familjen. Bil bingon utspelar sig oftast på utsedda parkeringar och spelas i runt 3-4 timmar. Nummer utannonseras antingen digitalt på en stor skärm eller med hjälp av högtalare och istället för att ropa "Bingo!" så tutar man två gånger och håller upp den vinnande brickan. Bil Bingo är mest populärt under senvåren och sommaren och utspelas över hela landet, allt man behöver från brickor, bingostämplare och till och med fika säljs oftast på plats.

Bil Bingo Regler

Reglerna varierar ofta på individuella ställen men är i grunden baserat på klassisk bingo med 5 lodrätta och 5 vågräta rader för totalt 25 nummer som är slumpmässigt utvalda från 75 siffror där man vinner precis som i klassisk bingo på lodrätta, vågräta och vertikala linjer. På Bil Bingo är tempot ofta högre och även dem erfarna klassiska bingospelarna kan ha svårigheter att hantera flera brickor första gången dem spelar. När man prickat in ”bingo” måste man tänka på att det kan vara svårt att göra sig hörd om man skriker det rakt ut i bilen, istället brukar man tuta två gånger och hålla uppe brickan. Bil Bingo arrangörer brukar även slänga in jackpot för den som har extra tur och prickar in ett visst antal rader eller full bricka innan ett visst antal nummer dragits. Eftersom 'Bil Bingo' enbart syftar på att det spelas från bilen i en viss atmosfär kan även vissa arrangörer välja att skapa egna vinstrader som kryss, fyra hörn eller ikryssad fyrkant med olika vinster, innan du besöker en bil bingo är det därför viktigt att ordentligt titta på arrangörens regler.

Sammanfattning

Bil Bingo är ett spännande och utmärkande spel då det kan göras både lokalt och på resande fot, det finns vinster från några hundra till flera tusen och spelas som sagt från bekvämligheten av bilen. Bil Bingo passar allt från nybörjare till erfarna och är perfekt för både den ensamme och den stora familjen. Det kan vara speciellt roligt om man är ute och reser på till exempel semester och vill se om man kan skrapa ihop lite extra pengar och samtidigt få lite nöje för hela familjen eller resande vänskapskretsen.