Menu:

Amerikansk Bingo

Amerika har många olika varianter av påhittade Bingo, däribland den vi kallar för Amerikansk Bingo som är väldigt lik klassisk bingo med ett antal undantag som kan öka vinstchanserna och göra spelet roligare.

Amerikanska Bingo Regler

I den Amerikanska variant av Bingo som vi i Sverige kallar för "Amerikansk Bingo" så spelas det precis som i vårt klassiska bingospel på en bricka med 5 lodrätta och 5 vågräta rader, fast till skillnad från klassikerns 25 siffror har Amerikansk Bingo endast 24. Hur kommer det sig? Rutan som ligger i mitten på spelfältet är en blank ruta, en såkallad "Free Space" som kan liknas till en joker – den är alltså redan ifylld. Vinnande rader är fler och större än klassisk bingo, du kan vinna på allt från diagonala, vertikala, och vågräta rader till fyra hörn, kryss eller olika mönster som arrangören bestämt ger en viss vinst.'

Sammanfattning

Amerikans Bingo utvecklar den redan klassiska bingon med flera vinstchanser men även mer att tänka på när det finns fler kombinationer. Det är minst lika kul som klassisk bingo och med fler vinstchanser och mera spänning är det ett roligt spel, speciellt för den erfarna bingospelaren som söker en ny nivå av spelande.